java.lang Questions Answers

java.lang Questions Answers


Learn package in java.lang Questions Answers format. East to learn.

Some questions for you from java.lang package.

1. How many ways you can copy one object properties to another?
Ans: 3 ways – Shallow copying, Deep copying and Cloning.

2. How many types of inner classes exist?
Ans: 4 types.

3. What are JAR files?
Ans: JAR file is a zipped file zipped by JVM.

4. How to convert a string into data type form?
Ans: String to data type conversions – byte, short, int, long, float, double, char and boolean.

5. How to convert an object to string?
Ans: Object to String – toString()

6. Do you know the functionality and methods of following java.lang package classes?
Ans: 1. Root class – class Object 2. class Character 3. class System

7. What are wrapper classes?
Ans: Wrapper classes

8. What is the garbage collection mechanism in Java?
Ans: Garbage Collection – gc() and exit(0)

9. How to use the C++ destructor functionality where Java does not support destructors?
Ans: Java Destructor – finalize()

10. What is hashcode?
Ans: String Methods Java – hashCode() Example with Screenshot

11. How to compare two objects?
Ans: Object comparison – hashCode() & equals()

12. What is immutable?
Ans: Introduction – Immutable Nature – Comparison

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *